De Koffer

Opdrachten
Een tijdje geleden kreeg ik de opdracht een kunstwerk te ontwerpen als herinneringsplek. Een waardig kunstwerk voor de Molukse gemeenschap in Hilversum. Ik koos voor het maken van een monument met gelaagdheden.
Centraal is de bronzen “Koffer” als metafoor. Daarnaast (In samenwerking met Jan Vreeker) hebben we een enorme steen vol met fossielen in 3 stukken gekliefd als symbool voor de 3 generaties. De grootste steen is een sokkel met de text: Beta Berlayar Jauh:  “Ik vaar ver weg”. De stenen vormen (samen met een zwerm kleinere blokken) een “familie” en een plek om te zitten en te gedenken. Op 21 maart 2023 werd dit herdenkingsmonument onthuld door Wethouder Arno Scheepers en de heer Moz Latureru ter nagedachtenis aan alle Molukse Marinemannen die begraven zijn op de Noorderbegraafplaats en de Zuiderhof in Hilversum. Opdrachtgever Uitvaartstichting Hilversum. Anita van Loon.

Over Barbara Houwers

Het recente werk van Barbara Houwers (1958), opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht kenmerkt zich door een ingetogen abstractie, herhaling en rust. Haar werk wordt gemaakt met een passie voor bijzondere kleuren en met liefde voor het schilderen zelf.
This entry was posted in [:nl]Nieuws[:en]News and tagged . Bookmark the permalink.