De “4 seizoenen” op kasteel Groeneveld

KASTEEL GROENEVELD
Groepsexpositie 3 januari t/m 17 april 2022. Zaal “Het Atelier” en de Eemnesservleugel. Thema van deze tentoonstelling: De 4 seizoenen.

Ontwerper/kunstenaar Herma De Jong is sinds juli 2021 Artist in Residence op Kasteel Groeneveld. Dit houdt in dat zij haar atelier heeft in de “van Heemstrazaal” op de bel-etage van het kasteel. Bij het Residenceschap hoort ook dat Herma tentoonstellingen organiseert op de 2e verdieping. Samen met gastcurator en kunstenaar Barbara Houwers is het eerste kwartaal ingevuld met de expositie : De 4 seizoenen: 12 ontwerpers/kunstenaars en 1 dichter laten hun persoonlijke impressies zien rondom natuur-geinspireerde thema’s. Uitgangspunten zijn het vangen van de schoonheid van natuur, verwondering om de grondstoffen waarmee wij kunst maken en telkens weer ….lees meer.

Over Barbara Houwers

Het recente werk van Barbara Houwers (1958), opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht kenmerkt zich door een ingetogen abstractie, herhaling en rust. Haar werk wordt gemaakt met een passie voor bijzondere kleuren en met liefde voor het schilderen zelf.
This entry was posted in [:nl]Nieuws[:en]News. Bookmark the permalink.