Ovum

OVUM PROJECT
De ovale vorm begon me in de loop van 2020 steeds meer aan te spreken. Het leek een abstracte weergave van mijn thema “de Gestalte”. In ruimtelijk werk, maar ook het platte vlak werd de vorm steeds prominenter. Een mooie abstracte zachte vorm waarin tegelijkertijd veel spanning zit en die daarnaast symbolisch is: een nieuw begin.

3D PRINTING EN LASERCUT
De start in schetsen en aquarellen leverde nieuwe ideeën en dimensies op. In 3D print ontwerpen kwam ik tot kleine kunstwerken maar ook tot een groot betonnen 3D print object. De eenvoud van de vorm, samen met de herhaling van talloze lagen leveren prachtige structuren op. Met Laser gesneden MDF maakte ik series waar ik nog mee aan het spelen ben: wandobjecten of toch gewoon ruimtelijk?

KERAMISCHE INSTALLATIE
Ook was werken in keramiek een nieuwe richting ( hoewel het al heel lang in de planning zat). Meer dan welk materiaal dan ook is klei het materiaal dat het maximum aan expressie mogelijk maakt.