Open atelier en lezing

Op donderdag 16 maart 2017 om 20.00 uur geeft Barbara Houwers een lezing over kunst en 3D printen in de Hilt in Eemnes, als onderdeel van “Rondje Cultuur”. Voor wie meer wil zien van de 3D print collectie: Vrijdag 17 maart is het atelier van Barbara Houwers in Blaricum Bijvanck geopend van 13-18 uur voor bezoekers.

Barbara Houwers neemt u mee in het digitale denken en het 3D-printen van ontwerpen in een presentatie van een half uur. Ook komen er voorbeelden langs van aansprekende 3D-print projecten en toepassingen.
Houwers vertelt aan de hand van voorbeelden en visueel materaal hoe haar eigen objecten in 3D-print zijn ontstaan. In 2016 begon een nieuwe fase in haar carrière en kreeg ze (naast schilderen) de tijd om ruimtelijk werk te maken. Een collectie beelden ontstond als vervolg op oude thema’s en inspiratiebronnen. Barbara onderzocht hedendaagse technieken en maakte kennis met digitaal ontwerpen, scannen en 3D printen. 

Met scantechnieken werden haar ontwerpen digitaal vastgelegd en daarvanuit werden artistieke variaties mogelijk die in traditionele technieken niet haalbaar zijn. Ook maakte ze een serie ontwerpen die intuïtief zijn ontstaan met het software programma geomagic Freeform oftewel “digitaal kleien”. Dit artistieke avontuur is is een samenwerking met het in Eemnes gevestigde technischebedrijf M&H.


Over Barbara Houwers

Het recente werk van Barbara Houwers (1958), opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht kenmerkt zich door een ingetogen abstractie, herhaling en rust. Haar werk wordt gemaakt met een passie voor bijzondere kleuren en met liefde voor het schilderen zelf.
This entry was posted in [:nl]Nieuws[:en]News. Bookmark the permalink.