Landelijk atelieweekend

Open ateliers tijdens het landelijk atelierweekend 2018
Samen met 2 collega kunstenaars ben ik deelnemer  aan het landelijke Atelierweekend op 17 en 18 november aanstaande . De ateliers en expositieruimtes zijn geopend van 12-18u aan de Kastanjelaan 5 in Leusden. K5 is een prachtig (tijdelijk bewoond) pand met werkruimte en ateliers en er is veel te zien. 

Waterlinie museum

De T-shirts en het Papier project

Als (individuele) kunstenaars werden we door de curator Elganan Jelsma van het project ‘Geeft 8” uitgenodigd om een idee voor de tentoonstelling in te zenden. Al snel vonden wij elkaar in het idee iets te gaan doen met het maken van papier uit katoenen T shirts: Het recyclen van militaire kleding –wellicht- gedragen tijdens vredesmissies. Katoen was een voorwaarde om er-volgens het oude ambacht- papier van te maken. Wij kregen 10 kilo shirts in camouflage print (van een onduidelijk materiaal) en hebben er duizenden stukjes……..lees verder

Miniaturen

De Vijfde Miniatuur Biënnale is een expositie, waaraan vierenvijftig kunstenaars deelnemen. De expositie is vanaf zaterdag 3 november tot en met vrijdag 21 december 2018 te zien in Galerie Kijkoor, gevestigd op het adres Eikenlaan 4 in Eemnes. De kunstenaars hebben miniatuur kunstobjecten gemaakt van zeer verschillende materialen, zoals olieverf op doek, aquarel, vilt, klei, textiel, papier, brons, 3D-print-kunststof en keramiek. De Opening is op zaterdag 3 november. http://www.larensbehoud.nl/…/de-vijfde-miniatuur-biennale-3…

Biografie Barbara Houwers

Kunsthistoricus Diana Kostman schreef de Jubileum Biografie: Kunstenares Barbara Houwers werd vooral bekend vanwege haar schilderijen van menselijke figuren, veelal geschilderd in ingetogen aardetinten, later gevolgd door meer abstracte kunstwerken opgezet in geometrische patronen en soms ook felle kleuren. Meer recentelijk zijn er ook driedimensionale werken ontstaan en objecten ontworpen met de 3Dprinttechniek. Dit lijkt………lees meer.

Jubileum actie – Febr-maart

SALE van de oude collectie!. Tijdens de jubileum expositie in mei maken we een unieke mix van oud en nieuw werk, waarbij met name schilderijen uit vorige series ruimte moeten gaan maken voor de actuele, nieuwe werken. Kom naar de mei expositie of maak nu al een afspraak: 06-20330085. Echt de moeit waard om even te komen snuffelen. De koffie staat klaar!

Jubileum actie – Januari

De eerste serie beeldjes gemaakt in het materiaal “sculpture block”. Uitgesneden en elk een unicum.
Het hele jubileum-seizoen te koop voor 250,- per stuk. Op een sokkel van Belgisch hardsteen. Hoogte 30 cm.

Press

Mooi artikel van Marit Versteeg (kunstredactie Gooi en Eemlander) over mijn 25 jarig jubileum als kunstenaar. Pers en publicaties.

Jubileum actie – December

Blok schilderijen vanaf 250,- euro! Te zien tijdens de open atelierdagen op 7,8 en 9 december. Dagelijks van 13-17u. Foto: Hazart Art Galery afelopen zomer.

Jubileum actie – November

De eerste collectie bronzen is terug van de bronsgieter. Ik ben er heel erg trots op. Ze zijn elk prachtig gepatineerd en voorzien van een mooie hardstenen voet. Nu lekker in het laatste laagje was gezet. De oplage van elk beeld is 8 (dus gelimiteerd). In mijn jubileumjaar 10 % korting (tot juli en alleen in Nederland). We zijn bezig met een mooie fotoserie maar kijk vast naar voorlopige een impressie op de pagina objecten.

25 digitale ontwerpen

Jubileum wandje met 25 digitale ontwerpen, de variaties, verf en materiaal-experimenten. Een project waar ik in mijn jubileum seizoen 2017-2018 aan werkte. Te zien tijdens open atelier dagen 17 en 18 novenber 2018. Met elke dag om 15 u een kleine “keukentafel” lezing over digitaal kleien, ontwerpen en 3D Printen.